ĐỀ THI TIẾNG ANH LỚP 6 HỌC KÌ 1

Sở đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì một năm 2022 tất cả giải đáp (10 đề)

hocbong2016.net soạn cùng xem tư vấn Sở đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 năm 2022 gồm câu trả lời (10 đề) được tổng hòa hợp tinh lọc từ đề thi môn Tiếng Anh 6 của những ngôi trường trên toàn quốc để giúp học sinh đầu tư ôn luyện trường đoản cú kia đạt điểm trên cao trong các bài bác thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 6 học kì 1

*

Tải xuống

Phòng Giáo dục đào tạo với Đào chế tác .....

Đề điều tra khảo sát quality Học kì một năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Find the words which have sầu a different sound in the underlined part

1. A. never B. often C. when D. tennis

2. A. eating B. reading C. teacher D. breakfast

3. A. Thursday B. thanks C. these D. birthday

4. A. writes B. makes C. takes D. drives

II. Choose the best answer.

1. That is ________ film I've ever seen.

A. the intereschạy thử B. the interesting

C. the most interesting D. the most interested

2. I've sầu never read a_______ novel than this one.

A. longest B. longer C. most longest D. more longer

3. My friends always vì their homework. They're...............

A. lazy B. curious C. hardworking D. talkative

4. " Would you lượt thích to lớn come khổng lồ my các buổi party next week?"-"..............."

A. No, thank you B. Yes, please C. I lượt thích lớn vị nothing D. Yes, I'd love to

5. They are............... because they bởi vì morning exercises every day.

A. fine B. well C. healthy D. healthful

6. Hung often...............his bike to visit his hometown.

A. drives B. flies C. rides D. goes

7. "What are you doing this afternoon?" –"I don't know, but I'd lượt thích to lớn.....swimming."

A. go B. do C. play D. have

8. The cat is sleeping..................... of the chair.

A. on B. behind C. in front D. opposite

9. Look! The students................. their new uniforms.

A. wear B. wears C. wearing D. are wearing

III. Choose the best option(A, B, C, D) to lớn fill in each blank.

Oak City is a great thành phố. There is so much lớn vị. There (1)......... cinemas, parks and discos. It's got some great clothes & music shops, too.

Oak City is very modern and (2)............ There aren't any ugly buildings và there's some beautiful scenery around the (3).............

Is there any pollution in the Oak City ? There isn't much pollution because there (4)........ much traffic. Everyone travels by bikes và (5)............., so there aren't many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6)............ people in oak City? No – so come và spkết thúc a little time here.

(1) A. am B. is C. are D. have

(2) A. beauty B. beautiful C. beautifully D. beautify

(3) A. country B. town C. village D. city

(4) A. is B. isn't C. are D. aren't

(5) A. walks B. walk C. walking D. lớn walk

(6) A. convenient B. unfriendly C. modern D. historic

IV. Give sầu the right khung of the verbs in brackets

1. Where's Tuan? He (do).............................................juvị in Room 2A.

2. Mai (take).................................... a kiểm tra next Monday.

3. Hoa usually (skip)......................ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)....................lớn school on Sundays.

V. Finish the second sentence in such a way that is similar lớn the original one.

1. Lan's school bag is new.

⇒ Lan has...............................................................

2. Does Thu's school have sầu forty classrooms?

⇒ Are there...........................................................?

3. My house is behind the khách sạn.

⇒ The khách sạn.............................................................

4. Ho Chi Minc đô thị is more modern than Hoi An.

⇒ Hoi An.........................................................

5. Please tell me some things about your neighborhood,please?

⇒ Can you......................................................?

6. It is not good for you khổng lồ stay up too late.

⇒ You shouldn't..............................................

Hiển thị đáp án

ĐÁP ÁNI.

1B; 2D; 3C; 4D;

II.

1C; 2B; 3C; 4D; 5C; 6A; 7A; 8B;

III.

1C; 2B; 3D; 4A; 5A; 6B;

IV.

1. is doing; 2. is taking; 3. skip; 4. don’t go;

V.

1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The khách sạn is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minh thành phố.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.


Phòng Giáo dục với Đào sinh sản .....

Đề điều tra khảo sát quality Học kì 1 năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health và a long life.

A. hang B. decorate C. wish D. bring

2. There are many beautiful …………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees B. flowers C. plants D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important B. interesting C. noisy D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster B. lucky money C. rooster D. apricot blossom

5. I can't ............... my timetable.

A. finding B. finds C. find D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should B. won’t C. shouldn’t D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… judo with his friends.

A. is playing B. is doing C. play D. do

8. London is a big đô thị, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest B. biggest C. bigger D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. vì B. does C. are D. is

10. He usually …………… in the morning.

A. is jogging B. jog C. jogs D. jogging

III. Rearrange given words to lớn make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap khổng lồ complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninh Province. It has many (1) ……….. & caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the bay you can find Rooster & Han Island & even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. island in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

Xem thêm: O/F Là Gì - Of Nghĩa Là Gì Trong Tiếng Anh

1. A. rocks B. islands C. isl& D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. to lớn take B. taking C. take D. khổng lồ taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. to enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give the correct khung of the verbs

1. Every day she (get) ………..up at 5.00, but today she (get )……………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………lớn school now

3. Lan never (go) ………………………………camping in winter

4. ………………..David (travel )…………………….. to Viet nam by plane now?

Hiển thị đáp án

ĐÁP ÁNI.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn't throw trash at public places

2 - She will go khổng lồ a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going to lớn plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear unisize lớn school in Vietnam.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;


Phòng Giáo dục với Đào chế tạo .....

Đề điều tra khảo sát chất lượng Học kì 1 năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others

1. A. bus B. drugstore C. museum D. lunch

2. A. engineer B. between C. teeth D. greeting

3. A. read B. teacher C.eat D. breakfast

4. A. town B. down C. window D. shower

II. Circle the best words or phrases to lớn complete the sentences

5 - Hi, _______ name is Phong. I’m a student.

A. my B. his C. her D. our

6 - ________ vì chưng you live? I live on Tran Phu street.

A. What B. Where C. Who D. How

7 - What is _____? It is a schoolbag.

A. these B. those C. they D. this

8 - Every morning, Ba ______ up at six o’clock.

A. to get B. get C. gets D. is getting

9 - When bởi you have sầu English? I have sầu it ________ Monday & Thursday.

A. at B. on C. for D. in

10 - What time ____ you get up? I get up at five sầu o’cloông xã.

A. vì B. does C. is D. are

11 - Are there any flowers to the left of your house? _____________.

A. Yes, there are B. Yes, there is C. No, there isn’t D. Yes, they do

12 - I go to lớn the __________ lớn sover the letter.

A. supermarket B. zoo C. post office D. bank

13 - Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening?

B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening?

D. Does your brother watch TV in the evening?

14 - Which sentence is correct?

A. There is a flower garden lớn the left of the house.

B. There is a flowers garden to the left of the house.

C. There is a flower garden the left of the house.

D. There is a flower gardens to the left of the house.

15 - “ It’s9:45 now.” means: ________________.

A. It’s nine past forty- five. B. It’s a quarter to lớn ten

C. It’s forty- five sầu nine D. It’s a quarter to lớn nine.

16 - There/ big/ well/ front/ house/.

A. There is big well in front of the house.

B. There are big wells in front of the house.

C. There is a big well in front of the house.

D. There are big well in front of the house.

III. Choose the words that are NOT correct.

17 - Phuong lives(A) in a(B) apartment in (C) town (D).

18 - Ba brush (A) his(B) teeth(C) every (D)morning.

IV. Read the passage và bởi the tasks below:

Nga is twelve sầu years old. She is in grade six, class 6A1. She lives in a house with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a hospital, a market and a stadium.

Nga's father is a doctor. He works in the hospital. Her mother works in the super market. Nga goes to school at six- thirty in the morning. She has classes from seven khổng lồ eleven thirty.

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F)

__________ 19 - There are four people in Nga's family.

__________ 20 - Nga's father works in the factory.

__________ 21 - Her mother works in the supermarket.

__________ 22 - Classes start at seven và finish at twelve.

2. Answer the questions

23 - How old is Nga ?

->................................................................................................................

24 - What does her father do?

->................................................................................................................

25 - Is their house next lớn a hospital?

->................................................................................................................

26 - What time do her classes finish?

->................................................................................................................

V. Match the questions in column A with the answers in column B.

A

B

27. What is behind your house?

A. Yes, there is.

28. Do boys watch television?

B. L-A-N

29. Does Nam listen to music?

C. There are twenty.

30. How many classes are there in your school?

D. No, they don't.

31. Is there a book on the table?

E. Yes, he does.

32. How bởi vì you spell your name?

F. The river.

VI. Answer about you

33. How many students are there in your class?

->...............................................................................................................

34. How do you go to school?

->...............................................................................................................